Hoeveel kaartjes

HOEVEEL

KAARTJES?

Hoeveel kaartjes heb ik nodig voor mijn bestelling?

Niet altijd gemakkelijk, uitrekenen hoeveel kaartjes je nodig hebt...


Je wil geen stapel kaartjes op overschot hebben na de geboorte, het huwelijk, ... Maar je wil natuurlijk ook niet denken, "oh jee die ene buur of kennis zijn we vergeten, en nu zijn alle kaartjes al op"!


Enkele tips:
1. Start op tijd met je lijst te maken. Is het de eerste gelegenheid/eerste baby/...? Maak dan misschien eerst elk apart een lijstje, dat je later kan samensmelten in één gezamelijke lijst.

2. Denk niet enkel aan familie en vrienden. Misschien wil je ook graag de mensen van je sportclub, de leerkracht op de school van je andere kinderen, die ene kennis van vroeger, ... etc een geboortekaartje sturen. Lees je lijst zeker een aantal keer grondig door, of je niemand vergeten bent.

3. Wil je een groot huwelijksfeest, of liever wat kleinschaliger? Maak eerst een grondige lijst waar iedereen op staat, en ga dan bekijken wie je zéker wil uitnodigen voor deze belangrijke dag in jullie leven. Er vallen misschien nog heel wat mensen af van de eerste lijst.

4. Vraag ook altijd even na bij jullie ouders of zij nog graag een extra kaartje willen voor hun beste vrienden, hun werk, of iets dergelijks. Als ze dit pas na de geboorte zeggen heb je hiervoor misschien geen kaartje voorzien.


5. Bij geboortekaartjes, houd dan ook even in het achterhoofd dat de kindjes later op school minstens één keer gevraagd worden om hun eigen geboortekaartje mee te brengen, en dat dit misschien niet altijd zonder kreuken weer naar huis kan komen. Voorzie hiervoor misschien ook een paar extra kaartjes.


6. Vergeet bij trouwkaarten ook niet: je geeft geen kaartje per gast maar per koppel. Dit is vaak verwarrend omdat je voor bijvoorbeeld de catering net wél het juiste aantal personen nodig hebt. Voor de kaartjes zal dit dus een heel stuk minder zijn!